Trader, David W
ﬂ

From: CGNAV@uscg.mil

Sent: Wednesday, July 26, 2017 8:30 AM

To: Trader, David W

Subject: 2017-463 - Your USCG NavRules Inquiry
Greetings,

The correct regulation citation for Inland Navigation Rules is 33 CFR Subchapter E. The specific rule regarding the display
of lights is Rule 28. You can also use FAQ#14 to help frame your state regulations.

We hope this answers your inquiry and exhort you to always navigate safely.

U.5. Coast Guard
Office of Navigation Systems (CG-NAV)
Washington, D.C. 20593-7418

1. Category: General

2. Name:

3. Telephone number:

4, Email Address:

5. IP Address: 152.121.18.254

6. Comments or Questions:

CG HQ Office of Boating Safety received email from state of WV looking to update their state statutes and want to ensure

they are in line with Fed Law.

POC is LTC David Trader and he is specifically interested in the applicability

of: "4.1.11. Any vessel may carry and exhibit the lights required by 33 U.S.C. A§A§1051-1094 (Regulations for Preventing
Collisions at Sea) in lieu of the lights required by this Subsection. Is this reference still correct or should it be 33

U.5.C. 2001-20387 MWe are updating our current State regulations. Thanks for your help." Please contact LTC Trader at
David.W.Trader@wv.gov. Thanks, BOSN W. Hillyer



The comment from the U.S. Coast Guard Office of Navigation Systems was in response to an inquiry
made by Lt. Col. Trader regarding proper Federal Code Citations in 58-25. We responded by making the
suggested changes to the rule for the Code Citation.



